Vanliga frågor om permanent konturmakeup

Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen bestämmer vi gemensamt färgnyans och form. Därefter görs en förskissering för att rita ut den form som ska pigmenteras. Först när du är helt nöjd med resultatet påbörjas behandlingen. Innan behandlingen påbörjas appliceras en bedövningscrème på området som ska behandlas. Med hjälp av en nålförsedd maskin förs sedan små färgpigment in i det yttersta hudlagret. Vanligtvis krävs en till två efterbehandlingar för att uppnå fullgott resultat.

Målet är att framhäva din naturliga skönhet och tillföra utseendet det där lilla extra. Det är inte meningen att denna makeup ska vara iögonfallande. Tvärtom så ska den bara förstärka din naturliga skönhet och/eller korrigera små skönhetsfel, som en basmakeup.

Är metoden säker?

Metoden är mycket säker och utförs under strikt hygieniska former. Vi arbetar enbart med sterila engångsnålar och efter behandlingen får du en skriftlig instruktion hur det behandlade området ska skötas efteråt. Alla färger som används är allergitestade och EU-godkända. Färgerna innehåller med andra ord inga allergi- eller cancerframkallande medel och är därför mycket lämpliga även för särskilt känslig hud. Färgerna kommer från mineral- och växtriket och är helt medicinskt rena.

Vem lämpar sig behandlingen för?

Kvinnor med ett aktivt liv som vill spara tid och slippa den dagliga sminkningen
Kvinnor som har svårt att lägga makeup på grund av försämrad syn eller handikapp
Sportiga kvinnor som vill se bra ut även när de tränar
Kvinnor som är allergiska mot smink
Kvinnor och män som lider av håravfall från ex. ögonbryn eller har tunna, ljusa bryn och fransar
Kvinnor med diffus läppkontur, ojämna, tunna eller bleknade läppar
Kvinnor och män med ärr från operationer eller skador.

Gör det ont?

En bedövningscrème läggs på området som ska behandlas både innan och under behandlingen. Detta gör behandlingsmomentet så gott som smärtfritt.

…och efteråt?

Inom loppet av 6-8 dagar efter behandlingen kommer den tillförda färgen att blekna gradvis. Först därefter kan man se det slutgiltiga resultatet.

Kan jag gå ut efter en behandling?

Ja, utan problem. Du kan uppleva en liten svullnad och rodnad efter behandlingen men det är inte värre än att du kan gå direkt till jobbet.

Vad bör jag tänka på efter en behandling?

De första 4-5 dagarna efter en behandling bör du inte bada bastu eller vistas i simbassäng på grund av de bakterier som kan förekomma där. Om du solar solarium eller utsätter dig för stark sol under den första veckan bör solskyddscrème med hög solskyddsfaktor användas.

Hur lång tid tar behandlingen?

En behandling tar 1,5 till 3 timmar, beroende på vilket eller vilka områden som ska behandlas. Återbesöket tar 1 till 2 timmar. Allt för att säkerställa att bästa resultat uppnås.

Hur länge sitter färgen kvar?

En kosmetisk tatuering varar i två till fem år, beroende på hudtyp, ålder och hur du sköter din tatuering. För bästa resultat rekommenderas en påfyllnadsbehandling efter 1,5 - 3 år.

Jag är allergisk mot ögonmakeup, kan jag ha kosmetisk tatuering?

Ja, metoden och färgerna är testade och godkända enligt gällande EU-normer. Färgerna innehåller inga allergiframkallande medel och är därför mycket lämpliga även för särskilt känslig hud. Därför kan du vara snygg och fräsch utan svullna ögon, rodnader och andra problem.

Finns det några risker?

- allergiska reaktioner mot permanent makeup är extremt sällsynta.
- lätt svullnad, rodnad eller ömhet, som är övergående.

Long-Time-Liner är det världsledande konceptet inom kosmetisk tatuering (semi-permanent konturmakeup) teknologi.

Läs mer på
www.long-time-liner.com

Tipsa en vän

Här kan du tipsa dina vänner och väninnor om Faceline by Tovelise. Fyll i uppgifterna nedan eller dela via Facebook.

Skicka ett mejl!


Tipsa en vän!